Live Score

Μπακαλάρος: "Η Παναχαϊκή είναι κάτι καινοτόμο στο ελληνικό ποδόσφαιρο"

 

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Κώστας Μπακαλάρος, φιλοξενήθηκε στη Nova και ανέλυσε γιατί θεωρεί ότι η ομάδα του είναι κάτι διαφορετικό και καινοτόμο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. "Αγαπάμε την πόλη μας και φτιάξαμε μια υγιή ομάδα" ανέφερε.

Καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή «H ώρα των Πρωταθλητών» της NOVA με παρουσιαστές τους δημοσιογράφους Γιαννίκο Δούσκα και Λίλα Κουντουριώτη ήταν ο πρόεδρος της Παναχαϊκής Κωνσταντίνος Μπακαλάρος.

Ο κ. Μπακαλάρος ανέλυσε το καινοτόμο project της Παναχαϊκής, τους στόχους της ομάδας, το πως η πόλη της Πάτρας έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια, το νέο κόσμο που δίνει βροντερό παρών, αλλά και την πιθανή ευκαιρία για άνοδο στη Super League που δεν θα μείνει ανεκμετάλλευτη.

Η Παναχαϊκή έφτασε στα τάρταρα, σκεφτήκαμε ότι κάτι έπρεπε να κάνουμε για να βοηθήσουμε

- Είστε ένας άνθρωπος που για πρώτη φορά ασχολείται ενεργά με το ποδόσφαιρο από διοικητικό πόστο. Πως ξεκίνησε αυτή η ιστορία;

«Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Είναι τιμή για μένα και για την Παναχαϊκή που βρίσκομαι στο στούντιό σας. Θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά στο κοινό που σας παρακολουθεί, λόγω των ημερών και να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Κυπέλλου στο βόλεϊ γυναικών. Από 'κει και πέρα, είναι αλήθεια ότι δεν είχα ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο.

Είχα ασχοληθεί, ωστόσο, στο παρελθόν με τα αθλητικά δρώμενα, με μπάσκετ, στίβο, βόλεϊ. Επειδή όμως υποστηρίζω από παιδί την Παναχαϊκή, όπως και όλη η Πάτρα, μια ομάδα με τόσο μεγάλη ιστορία που τα τελευταία χρόνια έφτασε πολύ χαμηλά, στα τάρταρα, σε στάδιο διάλυσης, σκεφτήκαμε ότι κάτι έπρεπε να κάνουμε για να βοηθήσουμε. Έπρεπε κάτι να γίνει. Αποφασίσαμε κάποιοι άνθρωποι από την Πάτρα, με δραστηριότητες στην πόλη μας και όχι μόνο εκεί, κάτι να κάνουμε».

- Ποια είναι η επαγγελματική σας δραστηριότητα;

«Ασχολούμαι πολλά χρόνια με το εμπόριο. Διακίνηση αναψυκτικών και ποτών. Όχι μόνο στην Πάτρα, αλλά σε όλη την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα. Έχω εταιρείες μέχρι την Ηγουμενίτσα».

- Ξεκινήσατε, λοιπόν, την προσπάθεια να βοηθήσετε την Παναχαϊκή.

«Αποφασίσαμε, μια ομάδα επιχειρηματιών, άνθρωποι που αγαπάμε την Παναχαϊκή, ανεξάρτητα με την οικονομική εμβέλεια του καθενός, να συνεισφέρουμε για κάτι καλύτερο και κάτι καινούργιο. Να αλλάξουμε λίγο του ποδοσφαίρου, χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανέναν. Είπαμε να φτιάξουμε κάτι διαφορετικό. Ψάξαμε και βρήκαμε δύο καλούς συνεργάτες. Τον Κώστα Κατσουράνη και τον Πάρη Γεωργακόπουλο και είπαμε να στήσουμε κάτι καινούργιο».

- Πως καταφέρατε να πείσατε τον Πάρη Γεωργακόπουλο; Ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής που είχε εξαφανιστεί λόγω της γνωστής ιστορίας με τον Παναθηναϊκό...

«Αυτό δείχνει ότι αγαπάει πολύ την Παναχαϊκή. Από εκεί ξεκίνησε, όπως και πολλοί άλλοι μεγάλοι παίκτες, όπως ο Κατσουράνης. Δεν το λησμόνησε. Πιστέψαμε όλοι σε αυτό που πάμε να κάνουμε. Βάλαμε κάποια χρήματα και εξακολουθούμε να βάζουμε για να δημιουργήσουμε κάτι καινοτόμο, κάτι ξεχωριστό. Δεν θέσαμε υψηλούς στόχους, επειδή αν βάλεις υψηλούς στόχους μπορεί στο τέλος να κάνεις λάθη. Κι εμείς επειδή δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία σε αυτό το κομμάτι, θέλαμε να περιορίσουμε και τα λάθη. Πάμε σιγά-σιγά να χτίσουμε. Μέχρι τώρα είμαστε ευχαριστημένοι. Έχουν πάει όλα καλά. Μας έχει πιστέψει η πόλη μας. Μας έχουν πιστέψει φίλαθλοι που είχαν χαθεί. Όταν ξεκινήσαμε δεν είδαμε μεγάλη διάθεση. Έπρεπε να μας εμπιστευθούν».

  • 16/04/2018 - 21:14